Tälläisen blogin pito on minulle aivan uutta, enkä ole käsitöitä missään muualla näin julkisesti käsitellyt tai esittellyt. Ajattelin nyt sitten palata ajassa taakse päin, ja käydä hieman läpi vanhempia töitä..

Joulu lähenee, ja lahjat ovat mielessä. Viime jouluna teimme melkein kaikki lahjat itse muutamaa lukuunottamatta. Isännällä on hallussa metallityöt, ja toteuttikin ideoitaan. Hän teki lahjapakettiin kissaviirin, moottoripyörän muotoisen pullonavaajan ja avaimen perän. (minun paketista löytyi lohikäärme kehyksissä) Näistä en voi kuvia laittaa, ne kun ovat designed by JaK ;) , ja hän haluaa "suojella" toteutusta ja muotoa vielä.

Itse tein lahjoja langasta. Pukin konttiin valmistuneet näkyvätkin tuossa kuvassa:

210128.jpg 

Siinä on Pirkan ohjeen mukaan tehdyt pörrölapaset sekä pörrökännykkäpussi. ( http://www.pirkka.fi/vapaa-aika/neuleet/lasten-ja-nuorten/porrolapaset2.aspx ja http://www.pirkka.fi/vapaa-aika/neuleet/kivaa-kotiin/kannykkapussi.aspx ) Lankana Aino sekä Tango Fani, punaista. Kännykkäpussin ohjetta jouduin muokkaamaan, jotta siitä tuli sopivan kokoinen, ja jätin siitä hihnan pois. Lisäksi käytin siihenkin Tango Fania, jotta se sopisi yhteen lapasien kanssa.

Lisäksi tein kaksi nallea, joihin ohjeen otin tuolta: http://www.knitty.com/ISSUEfall05/PATTbubby.html . Lankana ruskeaa Teddyä sekä paidassa punaista Ainoa ja Tango Fania.

Nuo kaksi hassun näköistä "pötköä" ovat muiden lahjojen jämälangoista tehtyjä kissanleluja. Jostain syystä tuo Aino käy kissojen nenään, ja nuo pedot olivatkin lankakerän kimpussa aina kun yritti siitä neuloa. Niinpä nuo pedot ansaitsivat omat lelut osallistumisesta lahjojen tekoon ;). Hieman pelkäsin tuota Tango Fania laittaa niihin, kun en ollut varma siitä, kuinka se kestää kissojen repimistä ja nuolemista, ja luonnollisesti huoletti sen elimistöön joutuminen. Niimpä laitoin vain ohuen renkaan sitä toiseen, ja se on kestänyt käytössä hyvin. Täytin pötköjä muuten vanun lisäksi muovilla ja voipaperilla, tulee ihan eri ääni leikkiessä!

Laukku onkin sitten tehty konehuovuttamalla valkoisesta Huopasesta. Kerta oli ensimmäinen, joten se jännitti. Ohje oli Novitan lehdestä kopioitu, Anna-Maija Immosen suunnittelema, numeroa en valitettavasti muista :( . Hieman meinasi usko loppua, kun siitä piti niin jättimäinen neuloa, mutta loppujen lopuksi tulos oli melko sopusuhtainen ja päältä siisti. Pienempi siitä tuli kuin ohjeen kuvassa.

210146.jpg 

Tässä kokonaisuudessaan ennen muotoon ompelemista ja huovutusta.

210147.jpg

Tässä saumat ommeltuna

210148.jpg

Ja tässä valmiina :D

Näiden lisäksi tein isännälle mustasta Isoveljestä miehen neuleen mukaillen erään naisten neuleen ohjetta.