Etsiessäni ideoita tätini syntymäpäivälahjaksi netistä törmäsin yhä useammassa paikassa Salomonin solmuihin. Jälki oli minusta kauniin ja keveän näköistä, mutta en oikein saanut ohjeista selkoa. Lopulta tartuin yhdessä avopin kanssa koukkua varresta, ja päätimme tehdä koekappaleet jämälangoista. Koukku ja lanka kädessä ohje selkeni huomattavasti, ja hetken harjoittelun jälkeen solmuketju näytti siltä miltä pitikin. Jopa suorakulmio näytti siltä miltä piti. Avopilla jälki oli heti kaunista, itselläni solmu meni aluksi hassusti kierteelle.

Viikonloppuna pistin oppimani eteen päin, ja tapasin siskoni virkkauksen merkeissä. Ehkäpä tässä olisi etsimämme lahjaidea? Pitkästä tauosta huolimatta solmut sujuivat siskollakin kuin vettä vain. Nyt tahoillamme harjoittelemme lisää.

Tänään päädyin lankaostoksille Robbariin, ajatuksena tehdä itselleni solmuista huivi ja totutella virkkausmalliin ennen mahdollisen varsinaisen lahjan tekemistä. Aluksi katselin Woolia, mutta harvempi väri miellytti silmää. Oikeastaan vain musta ja tumma punainen tuntui omilta väreiltä. Olin jo päätynyt punaiseen, kun vilkaisin muitakin lankoja, ja jostain syystä hyppistelinkin jo Ainoa. Se tuntui mukavammalta, ja näyttikin, ja vaikka olin ajatellut tehdä ensimmäisen Salomonin huivini ohuesta langasta, en voinut vastustaa mustaa Ainoa.

Kotona lankakeriä katsellessa ajatukseni alkoivat harhailla, ja mietin, miltä näyttäisi kissapipo, tai vaikkapa uudet "torimuijankäsineet", tai tai tai vai kuitekin

Johonkin on pakko päätyä maanantaihin mennessä, että luennolle on jotain näpräiltävää ;)

Vielä kunnia sille kenelle se kuuluu, eli niille muillekin, joille Salomonin solmu ei vielä ole tuttu tai hallinnassa: http://tiitsa.vuodatus.net/blog/category/Salomoninsolmu.+Ohje Selkeä kuvallinen ohje salomonin solmuun, siitä tehtävään kaulaliinaan, kolmiohuiviin sekä ponchoon.